اخبار

در ۱۴۰۰ همه مسیرها به امارات ختم می شود !

اتاق بازرگانی تهران گزارش کرد

بر اساس آمارهای به دست آمده از تجارت ایران در فروردین ۱۴۰۰، مقدار کل صادرات غیرنفتی ایران به حدود سه میلیارد دلار رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه قبل یعنی اسفند ۱۳۹۹، کاهش ۲۲ درصدی داشته است که با توجه تعطیلات دو هفته‌ای نوروز موضوع چندان عجیبی نیست اما در مقایسه با فروردین سال قبل، میزان صادرات کشور حدودا ۸۰ درصد از نظر ارزشی و ۵۶ درصدی از نظر وزنی رشد داشته است. این عدد دو نتیجه مهم را در پی دارد، اول آن‌که امسال توانسته‌ایم ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشیم (۸۰% ارزش صادرات بیشتر) و در حالی که به لحاظ ارزشی ۸۰% رشد داشته است، به لحاظ وزنی ۵۶% رشد داشته است، و این یعنی نتیجه مهمِ دوم، میزان خام فروشی کاهش پیدا کرده است !

همه چیز به سمت امارات می‌رود

این تفاوت حاکی از آن است که با گذشت حدود یک سال از درگیری ایران با شیوع ویروس کرونا، تجارت کشور راه خود را برای فعالیت زیر سایه این ویروس پیدا کرده است.

اتاق بازرگانی تهران، فهرست اصلی‌ترین شرکای تجاری کشور در فروردین ۱۴۰۰ را نیز منتشر کرده است. در حوزه صادرات، چین با ۹۷۴ میلیون دلار وصادرات و واردات به امارات رشد واردات ۸۶ درصدی، اصلی‌ترین مقصد کالاهای ایران بوده است. عراق با ۴۲۸ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۴۱۷ میلیون دلار، ترکیه با ۱۷۷ میلیون دلار و افغانستان با ۱۷۵ میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار دارند. در این میان رشد ۱۴۹ درصدی واردات ترکیه از ایران در مقایسه با سال قبل، قابل توجه‌ترین تغییر در بازار صادرات ایران به شمار می‌رود.

در حوزه واردات اما مهم‌ترین تغییر تجاری به ثبت رسیده است. بر خلاف سال‌های گذشته که چین همواره به عنوان اصلی‌ترین صادرکننده کالا به ایران شناخته می‌شد، آمار فروردین نشان می‌دهد که امارات متحده عربی این رتبه را در اختیار خود گرفته و اصلی‌ترین صادرکننده کالا به ایران شده است.

افزایش ۱۱۳ درصدی نسبت به پارسال

در نخستین ماه سال جاری، امارات متحده عربی با افزایش ۱۱۳ درصدی نسبت به سال قبل، ۷۸۸ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است. پس از آن چین با ۶۵۶ میلیون دلار، ترکیه با ۲۴۷ میلیون دلار، هند با ۱۳۳ میلیون دلار و روسیه با ۱۳۲ میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار گرفته اند.

در این آمار نیز در کنار صدرنشینی امارات متحده عربی، روسیه به عنوان یکی از کشورهای اورسیا به جمع صادرکنندگان اصلی کالا به ایران وارد شده و جای آلمان را گرفته که در آمارهای سال‌های گذشته معمولا در این رده قرار می‌گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا