در حالی که روز ولنتاین هرگز در افغانستان به طور گسترده جشن گرفته نشده است، برخی از ساکنان متمول در شهرها اخیراً سنت گرامیداشت روز عاشقان را ایجاد کرده اند. در خیابان گل معروف کابل، مغازه ها پر از جارچی های قلب شکل و حیوانات عروسکی قرمز بودند، اما بی امید از مشتریان خالی بودند. در پنجره یکی از این فروشگاه ها، پوستری که توسط وزارت امر به معروف و نهی از منکر امضا شده بود، به خریداران هشدار داد: «از جشن گرفتن روز عاشقان خودداری کنید!» پوستر گفته است که «ولنتاین اسلامی نیست و بخشی از فرهنگ افغانستان نیست بلکه یک روز شعاری کافران است».«جشن روز عاشقان ابراز همدردی با پاپ مسیحی است،» خوانده شد. افسران وزارت در لباس سفید خود در منطقه گشت می زدند و همراه مسلحی را همراه خود داشتند، به گزارش خبرنگار AFP. امیر در مقابل مغازه خود زانو زد و خارها و گلبرگهای پژمرده را از گلهای خود جدا کرد.
ولنتاین در افغانستان طالبانی چگونه است؟
دولت طالبان دستور ممنوعیت را صادر کرده است و فروشندهها نمیتوانند به همین دلیل اقلامی که مربوط به ولنتاین است را بفروشند، برخی از دختران و پسرانی هم که مخفیانه خرید کرده اند، با دیدن مامورین فرار میکنند و شرایط به گفته خبرنگار فرانس ۲۴ اصلاً مثل گذشته نیست.
دلیل ممنوعیت ولنتاین در افغانستان
دولت طالبان روز ولنتاین را “غیر اسلامی” و “جزئی از فرهنگ افغانستان نیست بلکه یک روز شعاری کافران است” خوانده است. این وزارتخانه همچنین گفته است که جشن روز ولنتاین نشان دادن همدردی با پاپ مسیحی است. این ممنوعیت با انتقاد بسیاری از مردم افغانستان مواجه شده است، کسانی که می گویند این غیر دموکراتیک و غیرانسانی است.
عواقب ممنوعیت ولنتاین
این ممنوعیت تأثیرات منفی بر اقتصاد افغانستان داشته است، بسیاری از گل فروشان و دیگر مشاغل مرتبط با روز ولنتاین درآمد خود را از دست داده اند. این ممنوعیت همچنین محدودیت های زیادی برای جوانان افغانی ایجاد کرده است. ما قبلاً درباره آثار اقتصادی حضور طالبان در افغانستان بر صادرات ایران نوشته بودیم که میتوانید آن را نیز مطالعه کنید.
آینده این ممنوعیت در افغانستان
هنوز مشخص نیست که آیا این ممنوعیت دائمی است یا خیر. برخی از کارشناسان معتقدند که اگر این ممنوعیت لغو نشود، می تواند به تنش های بیشتر بین مردم افغانستان و دولت طالبان منجر شود.