اخبار

صادرات پسته در استان فارس با چه مشکلاتی رو به روست؟

فراز و نشیب‌های صادرات پسته در استان فارس؛لزوم راه‌اندازی آزمایشگاه‌های استاندارد

مشکل صادرات پسته در استان فارس چیست؟

قیمت پایه و عدم وجود آزمایشگاه‌های استاندارد یکی از مشکلات صادرات پسته استان فارس است که فعالان این عرصه خواهان برطرف شدن این مشکلات شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، استان فارس به لحاظ کمیت و کیفیت صادرات محصولات کشاورزی به ویژه میوه و تره بار در ردیف استان‌های برتر کشور است اما همواره در زمینه صادرات با مشکلاتی روبه‌رو بوده است.

این موضوع در انواع محصولات دیده می‌شود اما در برخی از محصولات مانند پسته که به نوعی برند ایران در بازارهای جهانی است، بیشتر محسوس است. استان فارس از نظر تولید پسته رتبه ۴ را در کشور دارد.

بر اساس آمار در حال حاضر  سطح زیر کشت پسته در استان فارس ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار است و استان فارس به دلیل موقعیت اقلیمی ظرفیت بسیار خوبی برای تولید و صادرات پسته دارد.

سودآوری صادرات پسته

به گفته فعالان بخش کشاورزی در محصول پسته به ازای هر متر مکعب پسته دو دلار درآمد و ارزآفرینی در کشور وجود دارد بنابراین این محصول  از لحاظ اقتصادی و آستانه تحمل شوری نسبت به بقیه محصولات برتری دارد.

کارشناسان معتقدند که انحصار محصول پسته باید از یک استان خارج شده و استان‌های مستعد نیز در زمینه تولید و صادرات این محصول ورود کنند. به گفته کارشناسان این محصول تولیدی استان به لحاظ کیفیت بالاتر از استانداردهای اروپایی است اما صادرات پسته استان فارس موانع و مشکلاتی دارد که موجب شده این محصول استان از گمرک استان‌های دیگر  صادر شود.

به گفته خسرو فروغان رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس پسته جزو کالاهای نوپا، جدید و بدون برند استان فارس است که همین موضوع موجب عدم توجه دستگاه‌ها به مشکلات این محصول استان شده‌ است.

قیمت پایه و عدم وجود آزمایشگاه‌های استاندارد یکی از مشکلات صادرات پسته استان فارس است که فروغان نیز در صحبت‌هایش به آن اشاره می‌کند و سبب شده که این محصول با قیمت واقعی فروش آن در خارج از کشور تفاوت فراوانی داشته باشد.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیاز استان را در گام نخستین ایجاد آزمایشگاه‌های مورد تایید استانداردهای این محصول و قرنطینه آن در فارس می‌داند.

فروغان می‌گوید: با توجه به اینکه بعضی از اقلام پسته در سامانه گمرک وجود ندارد پیشنهاد می‌شود صادرکنندگان ما خود اظهاری انجام داده و صادرات خود را از طریق استان انجام دهند.

تشکیل انجمن پسته در استان فارس

محمد دانش‌نیا رئیس اداره توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این باره می‌گوید: در تولید پسته مانند سایر محصولات کشاورزی مشکلاتی در استان وجود دارد که باید تلاش بیشتری برای رفع مشکلات این حوزه داشته باشیم.

وی که معتقد به تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی در استان فارس است، می‌افزاید: در فرآوری پسته نیز مشکلاتی جود دارد که تشکیل انجمن پسته در فارس می‌تواند به رفع این مشکلات کمک کند.

به گفته رئیس اداره توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس بر اساس ماده ۱۶ گمرک باید ارزش صادراتی پسته به عنوان پیشنهاد به سازمان توسعه تجارت اعلام شود.

تغییر تعرفه صادرات پسته

علی عوض‌پور دبیر کل اتاق بازرگانی فارس نیز به تغییر تعرفه‌های این محصول اشاره و اعلام کرد که این مشکل باید از طریق سازمان صمت، جهاد کشاورزی و اتاق استان پیگیری شود.

موضوع صادرات محصول پسته به عنوان یک محصول ارزآور صادراتی استان باید با نگاه ویژه دنبال شود که این موضوع با توجه ویژه به شهرستان‌های تولیدکننده نظیر سروستان می‌تواند مثمرثمر باشد.

مرکز مشاوره صادرات و واردات irexportex گزارش های متعددی برای صادرات پسته و مغز پسته از جمله شناسایی کشور های مبدا برای صادرات پسته آماده کرده است. با کلیک بر روی لینک این گزارش ها میتوانید آن ها را مشاهده کنید. برای مشاهده تمام گزارش های حاضر در سایت از منوی اصلی وارد قسمت گزارش ها شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا