تهاتر راهگشای مشکلات ناشی از تحریم
رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا برپایی شرکتهایی با هدف انجام معاملات کالا به کالای ایران با خارج یا همان تهاتر را ابزاری تجاری در تنگنای تحریمها برشمرد و اضافه کرد ایجاد این شرکتها در پی امکان واردات از محل ارز متقاضی فراهم آمده است.
امکان واردات کالا از محل ارز متقاضی
به گزارش اخبار فولاد، از صبح امروز ۱۲ آبان با مصوبه جدید دولت و بنا بر اظهار علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت امکان واردات کالا از محل ارز متقاضی برای بازرگانان ایران فراهم آمد. این گشایش در شرایطی به وجود آمد که به تدریج آثار کمبود مواد اولیه در بسیاری از صنایع نمایان بود و این کمبود میتوانست کیفیت زندگی مردم را از خود متاثر کند.
البته این نخستین بار نیست که وزارت صنعت، معدن و تجارت از این ابزار برای تامین نیاز صنایع داخل استفاده میکند و فراهم آوردن امکان واردات با ارز متقاضی میتواند روزنه امیدی برای عبور صنایع ایران از تنگنای تحریمها باشد، با این حال بازرگانان ایرانی همچنان دغدغه تداوم نداشتن امکان واردات از طریق ارز متقاضی را دارند.
احمد پور فلاح، عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا در این باره به اخبار فولاد اعلام کرد: اگر قرار است تحریمها ادامه داشته باشد چارهای جز استفاده از چنین مکانیسمهایی برای کاهش فشار وارد بر تولید در کشور نیست، واردات با ارز متقاضی در شرایطی ممکن شده که دیگر نمیتوان منکر تاثیرات کمبود مواد اولیه بر بخش تولید بود و به باور من بانک مرکزی و دولت برای حل بخشی از این مشکلات به این امر تن داد، مشکلاتی مانند کاهش تولید ناخالص داخلی کشور، کاهش اشتغال و مشکلات مربوط به تامین مواد مورد نیاز جامعه که همگی کیفیت زندگی مردم را از خود متاثر میکند. در چنین شرایطی دولت به دنبال نسخههایی است که فشارهای وارده بر اقتصاد را به کمترین برساند.
تهاتر یا معامله پایاپای تنها راه باقی مانده برای معامله
این عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: با این گشایش، این امکان برای شرکتهای ایرانی فراهم میآید تا بتوانند با خارجیهایی که امکان معامله با آنها وجود دارد و چالشهای برآمده از تحریم مسیر معامله با آنها را نبسته است، وارد معامله شوند.
او همچنین اظهار کرد: در اتاقهای مشترک اتاق بازرگانی از جمله اتاق ایران و ایتالیا بحث تبادل کالا به کالا نیز مطرح شده است و همچنین ایدههایی مانند ایجاد شرکتهایی در ایران و کشورهای هدف به منظور انجام معاملات تهاتری شکل گرفته است.
اهمیت تداوم برقراری تامین منابع ارزی جهت واردات
پورفلاح همچنین اذعان داشت: این نخستین بار نیست که واردات با ارز متقاضی مجاز شمرده شده و پیش از این هم این امکان فراهم آمده بود، اما مساله، تداوم برقراری آن است. قطع این امکان میتواند بار دیگر مسالهساز شود و به ازسرگیری مشکلاتی بیانجامد که بروز آنها زمینه ایجاد این گشایش را فراهم آورده بود.