اخبار

بومی سازی وارداتی چالش بزرگی برای ایران شد

یکی از چالش هایی که در حال حاضر برای کشور ایران در حوزه اقتصادی وجود دارد، خروج سالانه منابع ارزی به منظور واردات برخی کالاها، تجهیزات و مواد ادلیه برای استفاده بخش های مختلف از جمله بخش صنعت می باشد.

معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صمت، یکی از اقدامات ریشه ای و اساسی انجام شده از سوی این معاونت را تعریف طرحی به نام طرح بومی سازی و تولید محصولات ارزبر کشور ذکر کرد.

قبادیان با تاکید بر اینکه، بومی سازی محصولات وارداتی ارزبر به صورت عملی یک شبه و در مدت زمان کوتاهی امکانپذیر نخواهد بود، دلیل آن را فناوری بالا و های تک بودن برخی از این محصولات و تجهیزات دانست که به اعتقاد وی نیازمند برنامه ریزی و گذراندن ۹ مرحله از ایده تا تجاری سازی است.

وی ادامه داد: منابع ارزی باید به شکل موثری به منظور مصارف ضروری همچون مواد اولیه و واسطه‌ای واحدهای تولیدی و طرح‌های توسعه‌ای برخوردار از ظرفیت تولید و صادرات صرف شود، طراحی برنامه هایی مانند میز ساخت داخل را با همراهی وزارت علوم از جمله برنامه‌های وزارت صمت برای تحقق مدیریت منابع ارزی عنوان کرد.

سهمی که وزارت صمت از محصولات وارداتی دارد

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در ادامه، سهم واردات کالاها و محصولات مربوط به وزارت صمت را از محل میانگین کل واردات سالانه در سال های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ حدود ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این ۱۰ میلیارد دلار مربوط به واردات ۱۴۰۶ قلم کالا و محصول وارداتی از سوی وزارت صمت بوده است.

قبادیان نیز در ادامه گفت: در خصوص اینکه آیا ۴۴ میلیارد دلار مربوط به واردات محصولات مربوط به ۱۰ قلم کالا یا ۱۰ گروه از کالاهاست نیز گفت: برخی از این اینها در واقع شامل یک محصول است، به عنوان مثال واردات کنجاله، جو و ذرت که یک محصول محسوب می شوند، به صورت میلیاردی ارزبر هستند. الکترود گرافیتی مورد استفاده در صنعت فولاد هم یک محصول است اما تشکیل شده از چندین جز، این درحالی است که قطعات منفصله خودرو یک گروه از محصولات را شامل می شود.

در آخر وی افزود:  این آمار و ارقام مربوط به واردات ۱۴۰۶ قلم کالا در شرایطی است که ما در تحریم به سر می بریم و اگر تحریم ها نبود، این آمار و ارقام بسیار بیشتر از این بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا