بازرگانی خارجی

آیا می‌شود به هلند صادرات کرد ؟

صادرات ایران به هلند

هلند کشوری اروپایی که به لاله‌های نارنجی هم معروف هستند، مقصدی خوب برای صادرات محصولات ایرانی است. اگرچه واقعیت این است که شرایط دیپلماسی بین ایران و هلند چندان مطلوب نیست، اما با این وجود، هنوز هم برای برخی محصولات هلند می‌تواند بازار خوبی برای محصولات ایرانی باشد. هلند صادرات زیادی به کشورهای دیگر دارد، اما در محصولاتی که در ادامه خواهیم گفت، می‌تواند یک واردکننده با قدرت خرید بالا برای ایران باشد.

ویژگی‌های دموگرافیک هلند

هلند حدود ۱۷ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۳۰ هزار نفر از این جمعیت را ایرانیان مهاجر تشکیل می‌دهند. مذهب عمده مردم هلند (Netherlands) مسیحی پروتستان و مذهب قریب به یک میلیون نفر از این جمعیت اسلام است. زبان مردم هلند هلندی است که شباهت‌هایی با زبان آلمانی دارد با این حال تقریبا ۹۰درصد مردم هلند قادرند به انگلیسی صحبت کنند و این خود فرصتی فوق‌العاده برای صادرات است، زیرا برقراری ارتباط با بازرگان‌های هلندی برای ما راحت‌تر می‌شود.

در حال حاضر نظام حکومتی هلند پادشاهی مشروط است در این نظام شاه یا ملکه نقش چندانی در سیاست کشور ندارند. در هلند نخست وزیر مقام اول سیاسی کشور است، این مقام توسط نمایندگان مجلس هلند انتخاب میگردد و تعداد قابل توجهی ازاین نمایندگان را شهروندان مهاجر بلاخص ترک و مراکشی تشکیل می‌دهند.

اگر به طور جدّی به فکر صادرات به هلند هستید، ما فایلی را با عنوان «فرصت‌های صادراتی به هلند» برای شما آماده کرده‌ایم که اطلاعات کاملی از محصولاتی که به عنوان فرصت برای یک تاجر ایرانی در هلند محسوب می‌شود را با توضیحات و اعداد و نمودارهایش جمع‌آوری کرده‌ایم.

ویژگی‌های اقتصادی هلند

واحد پول: یورو

نرخ تورم: ۳ درصد

تولید ناخالص داخلی: ۶۸۱میلیارد یورو

نرخ رشدGDP (تولید ناخالص داخلى): ۰/۰۳درصد

در آمد سرانه: ۳۱ هزار یورو

ذخایر نفت: ۱۰۶میلیون بشکه میلیارد بشکه

ذخایر گاز: ۱ تریلیون و ۴۱۶ میلیاردمیلیارد مترمکعب

میزان صادرات به جهان: ۳۷۱/۱۵۳میلیاردیورو (۲۰۱۰)

میزان واردات از جهان: ۳۳۲/۳۴۸میلیارد یورو (۲۰۱۰)

شرکای عمده تجاری در زمینه صادرات:

آلمان – بلژیک – انگلیس – فرانسه – ایتالیا

شرکای عمده تجاری در زمینه واردات:

آلمان – بلژیک – امریکا – چین – انگلیس – فرانسه

مهمترین منابع طبیعی:

گاز طبیعی – نفت خام – زغال سنگ – سنگ آهک

مهمترین محصولات کشاورزی:

حبوبات – سیب زمینی – چغندرقند – میوه سبزیجات دامپروری

مهمترین صنایع:

صنایع کشاورزی – فلزی – ماشین سازی – تجهیزات و ماشین آلات الکترونیکی – مواد شیمیایی – نفت خام – ریزالکترونیک – مواد ساختمانی – ماهیگیری

مهمترین اقلام صادراتی به جهان:

بنزین – مواد غذایی – ماشین آلات – مواد شیمیایی

مهمترین اقلام وارداتی از جهان:

لباس – بنزین – موادغذایی – موادشیمیایی – تجهیزات حمل و نقل

عضویت در سازمانهای بین المللی و منطقه ای:

Australia Group, Benelux, BIS, CBSS (observer), CE, CERN, EAPC, EBRD, EIB, EMU, ESA, EU, FAO, G-۱۰, IADB, IAEA, IBRD, ICAO, ICC, ICCt, ICRM, IDA, IEA, IFAD, IFC, IFRCS, IHO, ILO, IMF, IMO, IMSO, Interpol, IOC, IOM, IPU, ISO, ITSO, ITU, ITUC, MIGA, NATO, NEA, NSG, OAS (observer), OECD, OPCW, OSCE, Paris Club, PCA, Schengen Convention, SECI (observer), UN, UNAMID, UNCTAD, UNESCO, UNHCR, UNIDO, UNMIS, UNRWA, UNTSO, UNWTO, UPU, WCL, WCO, WEU, WFTU, WHO, WIPO, WMO, WTO, ZC

روابط بازرگانی ایران و هلند

شروع باب مراودات بازرگانی میان ایران و هلند را می توان از اوایل قرن هفدهم میلادی دانست یعنی پس از آنکه دولت ایران جزیره هرمز را از تصرف پرتغالیها خارج ساخت و بندرعباس مرکز تجارت خلیج فارس گردید هلندیها بدانجا راه یافتند و با اجازه شاه عباس اول صفوی در سال ۱۶۲۳ میلادی تجارتخانه ای دایر کرده و در تجارت ابریشم فعال شدند. با انقراض سلسله صفویه به سبب وضع خاصی که در ایران حکمفرما شده بود سالها در روابط دو کشور وقفه ایجاد شد تا آنکه در سال ۱۸۵۷ میلادی یک پیمان دوستی و بازرگانی میان دو کشور در پاریس منعقد گردید.

در سال ۱۹۰۲ روابط دیپلماتیک کامل میان دو کشور برقرار شد و نمایندگی دولت ایران در لاهه گشایش یافت. در سال ۱۹۱۰ میلادی سفارت هلند در تهران تاسیس شد. از آن پس دو کشور ایران و هلند طی یک رشته عهدنامه ها که به منظور گسترش علایق و دوستی و مودت فی ما بین امضا شده بود به حفظ و بسط روابط سیاسی، اقتصادی، بازرگانی همّت گماشتند.

با توجه به مراتب فوق ایران و هلند از روابط تجاری دیرینه برخوردار بوده اند. این روابط پس از کشف نفت و متعاقب آن توسعه صنایع مونتاژ در کشور توسعه قابل ملاحظه ای یافت و ایران در خاورمیانه همیشه به عنوان یکی از طرفهای تجاری بسیار مهم برای کشور هلند مطرح بوده است.

اما اگر بخواهیم درباره روابط این روزهای ایران و هلند صحبت کنیم، عمده واردات کشور هلند از ایران که همان صادرات ایران به هلند می‌شود به گروه کالاهای زیر مربوط است :

نفت، مواد پتروشیمی، اقلام مواد اولیه و مواد معدنی، مس، آلیاژهای مس، انواع سنگ، پسته و خشکبار، قالی و قالیچه، صنایع دستی، خاویار و کنسرو ماهی

ما چه چیزی به هلند صادر کنیم ؟

همان طور که اشاره شد، فلزات و محصولات شیمیایی و پتروشیمی از مهم‌ترین صادرات ایران به هلند است، اما اگر شما به دنبال محصولاتی هستند که برای کسب و کارهای کوچک و متوسط ظرفیت صادرات به هلند را داشته باشد، باید به شما بگویم که صنایع غذایی یکی از مهم‌ترین هاست.

در بین محصولات خوراکی مختلف هم انگور و خرما، بیشترین سهم را در صادرات ایران به هلند داشته است. می‌توانید پس از عضویت رایگان در سایت مرکز مشاوره صادرات و واردات، به سادگی فایل اکسل جدول مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران به هلند را دریافت کنید.

برای مشاهده این قسمت به عضویت رایگان در سایت یا ارتقای سطح عضویت نیاز دارید.

 

آیا اتاق مشترک ایران و هلند وجود دارد ؟

بله ! اتاق مشترک ایران و هلند در سال ۱۳۸۲ راه‌اندازی شده است و شما می‌توانید عضو این اتاق شوید، آدرس وبسایت اتاق مشترک ایران و هلند نیز در ادامه آمده است :

http://www.iranholland.com/Pages/Actions/Homepage

این اعدا و ارقام که در تصاویر زیر آمده است، اگرچه مربوط به سال ۲۰۱۹ میلادی است ولی تفاوت معنی‌داری با امروز ندارد و می‌تواند محور تصمیم‌گیری و داده‌های باشد، زیرا در زمان نگارش این مقاله، داده جدیدتری در دسترس نبود.

واردات ایران از هلند

صادرات ایران به هلند

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. شما عنوان مطلبت یک سوال است، آیا میشود به هلند صادرات کرد ؟ من با اطمینان به شما میگویم، که خیر نمی شود ! این چه سوالیه ! توی این اوضاع میشه به هلند صادرات کرد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا