اخبار

علت افزایش قیمت کاشی و سرامیک چیست؟

صادرات قاچاق یا مواد اولیه؟ کدام یک باعث گرانی کاشی و سرامیک شده است؟

اگرچه رئیس اتحادیه کاشی ساز و کاشی فروش معتقد است به علت قیمت پایین تر ارز نیمایی نسبت به ارز بازار آزاد قاچاق صادرات محولات کاشی و سرامیک انجام می شود اما مدیر انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک این موضوع را ردکرده و معتقد است تمامی صادرکنندگان این محصول زیر نظر انجمن بوده و صادرات قاچاق امکان پذیر نیست.

نرخ ارز نیمایی و تخلف صادرات کاشی و سرامیک

به گزارش اخبار فولاد؛ مصطفی گودرزی رئیس اتحادیه کاشی ساز و کاشی فروش، اعلام کرد پس از ابلاغ بخشنامه های ارزی صادرکنندگان مکلف به ارائه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما شدند در حالی که ارز نیمایی قیمت پایین تری نسبت به ارز بازار آزاد دارد و لذا به علت این تفاوت قیمت صادرکنندگان چندان تمایلی به ارائه ارز حاصل از صادرات خود به قیمت پایین تر نسبت به بازار در سامانه نیما نیستند.

به گفته او؛  بسیاری از این صادرات غیر رسمی بوده و تخلف صادرکنندگان به علت اختلاف فاحش قیمت ارز آزاد با ارز نیمایی است که اگر این اختلاف کاهش یابد  قطعا ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما واریز می شود. حتی فشار بانک مرکزی به صادرکنندگان برای ارائه ارز در سامانه نیما آن هم با قیمت کمتری نسبت به بازار آزاد موجب  شکل گیری صادرات غیر رسمی کاشی شده است که این شیوه صادرات تخلف بر حسب شرایط شکل گرفته است.

نظارت انجمن تولید کنندگان کاشی و سرامیک

در همین راستا، بهنام عزیز زاده مدیر انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور در گفت‌وگو با اخبار فولاد؛  بابیان این‌که صادرکنندگان رسمی تحت نظارت انجمن تولیدکنندگان هستند ابراز کرد: اینکه صادرکنندگان ارز نیمایی را دور می‌زنند را رد می‌کنم و معتقدم با توجه به نظارت دائم صادرکنندگان توسط این انجمن،این اتفاق صورت نگرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که  شرکت‌های تولیدکننده لحظه‌به‌لحظه در حال رصد شدن هستند به آخرین لیست صادرکنندگان رسمی در تاریخ ۲۳ شهریورماه اشاره کرد و گفت: طبق لیست تهیه‌شده توسط دفتر قوانین و مقررات سازمان توسعه و تجارت ایران و تائید وزارت صمت، در حال حاضر ۱۴۲ صادرکننده کاشی و سرامیک مجاز به انجام صادرات خود به سایر کشورها هستند و به‌زودی اسامی آن‌ها به گمرک اعلام می‌شود.

وضعیت صادرکنندگان و صادرات کاشی در سال گذشته

مدیر انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور در ادامه اضافه کرد: تمامی صادرکنندگانی که رفع تعهد کرده‌اند مجاز به صادرات خواهند بود .

عزیز زاده با عنوان اینکه هیچ صادرکننده مجازی به دور زدن ارز نیمایی و صادرات نیست گفت: اگرچه انجمن رصد نمی‌کند فروش محصولات تولیدکنندگان  به مصرف داخلی می‌رسد یا صادر می‌شود اما صادرکنندگان رسمی کاشی و سرامیک با عمل به تعهداتشان، مشکلی برای صادرات ندارند.

عزیز زاده با اشاره به این‌که برای صادرات محصولات کاشی و سرامیک هنوز آماری وجود ندارد اذعان کرد: اما در دوازده‌ماهه سال گذشته (۹۸)، ۱۷۰ میلیون مترمربع صادرات به کشورهای مختلف داشته‌ایم که از این میزان ۱۲۰ میلیون مترمربع متعلق به عراق بوده و مابقی به کشورهای اطراف همچون افغانستان و پاکستان صادرشده است.

برای مشاهده فرصت های صادراتی ایران و بهترین کشور هایی که خریدار این محصولات ایرانی هستند به گزارش فرصت های صادراتی کاشی و سرامیک مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا