اخبار

مشکلات عمده صادرات ایران به امارات

صادرات ایران به امارات سه مشکل اصلی دارد

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات به مشکلات اساسی تجار برای صادرات به امارات متحده عربی اشاره کرده و گفت: با توجه به کُند شدن روند ثبت سفارش و بویژه تخصیص ارز در بانک مرکزی نظم و انضباط تولید از دست خارج شده و تولید در خیلی از عرصه ها در حال قفل شدن است.

پروتکل‌های بهداشتی برای ورود لنج های صادراتی

به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، فرشید فرزانگان با اشاره به مشکلات ورود به کشور امارات در شرایط شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: امارات به دلیل نیاز به درآمد از ورود توریست در نهایت راه ورود توریست به کشور خود را بزودی باز می کند؛ اما مشکل بحث رفت و آمد آسان تجار است که باید آن را پیگیری کنیم.

وی با اشاره به رعایت پروتکل های بهداشتی برای ورود لنج ها به بنادر امارات متحده عربی، عنوان کرد: اکنون بسیاری از لنج ها توان گذر از پروتکل های بهداشتی را ندارند که باید برای آن چاره ای اندیشید تا به حالت پیش از شیوع ویروس کرونا بازگردد.

با توجه به گفته های فرزانگان، اکنون تنها لنج‌های سفاری شرایط ورود به بنادر امارات را دارند؛ اما باقی لنج ها نه تنها نمی توانند به امارات بلکه به هیچ کشوری در حوزه خلیج فارس ورود کنند. بنابراین بسیاری از کسب و کارها به شرایط عبور و مرور لنج ها بستگی دارد و اکنون فعالان این حوزه  از نظر اقتصادی به شدت در تنگنا هستند و باید به آنها رسیدگی شود؛ چراکه کسب و کار دیگری ندارند.

مشکلات پولی و انتقال ارز

وی یکی دیگر از مشکلات را مسائل ارزی دانست که به تصمیم‌های بانک مرکزی باز می گردد و گفت: اکنون بانک مرکزی به دلیل شرایط نامساعد ارزی از روانی نقل و انتقال کوتاژهای صادراتی حتی برات بدون تعهد و یا واردات بدون انتقال ارز بشدت کاسته و سعی می‌کند، با کنترل تقاضا و سرکوب تقاضا، حداقل مواد اولیه مورد نیاز صنایع تولیدی را تأمین کند. در این راستا، روند ثبت سفارش به اندازه‌ای کُند صورت می گیرد که بسیاری از کارخانجات مواد اولیه خود را در زمان لازم در اختیار ندارند و این خود باعث ایجاد یک بحران میشود.

قیمت مواد اولیه و محصول نهایی

فرزانگان تاکید کرد: نظم و انضباط تولید از دست خارج شده و مواد اولیه موجود نیست و روند واردات توسط شرکت های بازرگانی نیز به قدری کند شده که عملا نیاز کارخانجات را حتی با کاهش تقاضا تامین نمی کند و این مهم همچنین باعث افزایش قیمت مواد اولیه به جهت افزایش نرخ ارز و روند ضعیف ورود کالا شده است و در نهایت به تولید محصول نهایی می انجامد که صرفه اقتصادی تولید کننده را بهمراه نخواهد داشت.

فعالیت کانون صرافان، تنها راه چاره

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات با بیان اینکه مشکلات یاد شده تنها مانع تجارت با امارات نیست، افزود: پیشنهاد ما فعال شدن کانون صرافان است تا با شناسایی تجار شناسنامه‌دار و همکاری سه ضلع صادرکننده، واردکننده و صرافان با یکدیگر ثبت سفارش بدون انتقال ارز و معامله ‌پایاپای ارزی باز شود تا بتوانیم با کمک صرافی‌هایی که در خارج از کشور ارز دارند، امکان واردات بدون انتقال ارز را با منشا خارجی فراهم کنیم؛ به این معنی که پس از تایید ثبت سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز بانک مرکزی دریافت شود تا بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا