مهم ترین علت کاهش صادرات مازندران به عراق
ضعف ارتباطات بانکی، مهم ترین عامل کاهش صادرات مازندران به عراق است.
به گزارش ایسنا، استاندار مازندران گفت: مهم ترین دلیل کاهش صادرات به کشور عراق ضعف ارتباطات بانکی و مشکلات ناشی از انتقال ارز صادراتی، حمل و نقل بین المللی و مباحث مرتبط به کرونا بوده که اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
تلاش برای رفع مشکلات صادرات مازندران به عراق
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری مازندران، احمد حسین زادگان در نشست ویدئو کنفرانس با هوال ابوبکر، استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه با توجه به شرایط بین المللی و بحران های پیش رو همچون تحریم های اقتصادی و ویروس کرونا، روابط بین المللی بستر مناسبی برای افزایش مراودات اقتصادی بین دو استان است، اظهار کرد: بررسی مسائل دو استان توسط مدیران مربوطه می تواند منجر به مراودات تجاری بیشتر بین مازندران و سلیمانیه گردد.
وی بر ارزیابی دلایل کاهش صادرات مازندران به کشور عراق و رفع مشکلات موجود در این راستا تاکید کرد و افزود: مهم ترین دلیل کاهش صادرات به کشور عراق ضعف ارتباطات بانکی و مشکلات ناشی از انتقال ارز صادراتی، حمل و نقل بین المللی و مباحث مرتبط به کرونا بوده که اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
زیر ساخت های مناصب صادرات در مازندران
استاندار مازندران با بیان اینکه وجود زیرساخت های مناسب در استان مازندران از جمله برخورداری از ۳ فرودگاه فعال در شرق و غرب استان، بستر مناسبی برای افزایش مراودات تجاری بین دو استان است،تصریح کرد:سلیمانیه می تواند از استان مازندران بعنوان پل ارتباطی مناسب با کشورهای cis بهره مند استفاده و با توجه به وجود بنادر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار از این ظرفیت ها برای صادرات و واردات به کشور عراق بهره گیری کند.
حسین زادگان فعالیت ایرلاین بومی وارش و چند شرکت هواپیمایی دیگر در فرودگاه های استان را برای برقراری پرواز مستقیم ساری – سلیمانیه اقلیم کردستان عراق و بالعکس در راستای توسعه روابط دو استان یک فرصت دانست و افزود: امکان ارائه خدمات فنی مهندسی از مازندران به آن استان وجود دارد و ارائه فرصت های سرمایه گذاری دو استان بصورت ویدئو کنفرانس و مجازی می تواند منجر به افزایش مراودات تجاری و سرمایه گذاری مشترک دو استان شود.
گسترش ارتباطات از طریق تبلیغ در رسانه های تصویری
وی یادآور شد: برقراری ارتباط رسانه ها و خبرنگاران دو استان بصورت حضوری و مجازی جهت تهیه گزارش از وضعیت دو استان و پخش کلیپ هایی از مزیت ها و توانمندی های سلیمانیه اقلیم کردستان عراق و مازندران توسط صدا و سیما در دو منطقه بسیار اثرگذار است تا فرهنگ سازی و آشنایی بیشتری با ظرفیت اتفاق بیفتد و شاهد اقدامات موثری از این طریق باشیم.
فرصت های صادرات مازندران به عراق
استاندار مازندران با بیان اینکه محصولاتی همچون لبنیات و مرکبات در حال حاضر به عراق صادر می شود،گفت:ارایه خدمات در بخش های مختلف اقتصادی، شیلات، کشاورزی، صنعت، ارتباطات مرزی، صنایع دستی، گردشگری و حمل نقل هوایی و خدمات فنی مهندسی از سوی استان مازندران به سلیمانیه اقلیم کردستان عراق یک فرصت برای اقتصاد این استان است.
وی افزود: استان سلیمانیه می تواند با ارایه تسهیلات مناسب به کارآفرینان مازندرانی، زمینه رونق در این حوزه ها را برای خود بوجود آورد.
حسین زادگان خاطرنشان کرد: در حوزه شیلات، دانش فنی و ظرفیت خوبی در تولید پرورش ماهیان گرمابی و سردآبی و خاویار در مازندران وجود دارد که می تواند زمینه ساز سرمایه گذاری های مطلوب در سلیمانیه شود.
وی با بیان اینکه در بخش فرهنگی و تبادل دانشجو و استاد و بخش ورزشی در رشته هایی همچون کشتی و فوتبال با رعایت پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل ها، برگزاری مسابقات و تورنمنت های دو جانبه بین ورزشکاران در رشته های مختلف می تواند منجر به افزایش مراودات شود، تصریح کرد: همچنین صنایع دستی که یکی از سرمایه های غنی سلیمانیه اقلیم کردستان عراق و صنعتی غنی در مازندران است می تواند منجر به افزایش همکاری ها و مراودات دو طرفه شود.