قوانین کشورها

قانون‌های بین‌المللی

قانون بین المللی چیست؟

قانون بین المللی عبارت است از قوانین و اصولی که بر روابط بین کشور ها حاکم است. قانون بین المللی با مالکیت، مهاجرت، تجارت و سایر زمینه ها مرتبط است که به صورت سنتی تحت اختیار قضایی کشور ها بوده است. قانون بین المللی فقط تا حدی که کشور ها علاقه مند به پذیرش حقوق و تعهدات خود باشند به کار میرود. ریشه های قانون بین المللی نوین به قرون وسطی در اروپا و بعد ها به معاهده صلح «وست فالیا» در قرن هفدهم برمیگردد. قانون بین المللی اولیه مواردی مانند اعلان جنگ، برقراری صلح و سایر موضوعات سیاسی مانند شناسایی دولت های جدید را در بر میگرفت. اما رفته رفته گسترش یافت و مواردی مانند وضعیت کشور های بی طرف در جنگ را در بر گرفت. قوانین حاکم بر تجارت کشور ها رفته رفته توسعه یافت و به صورت موضوعی درآمد که قانون تجارت بین المللی نامیده میشود.

وظیفه قانون بین المللی چیست؟

قانون بین المللی هنوز هم وظیفه حفظ صلح را بر عهده دارد، اما دامنه ی آن وسیع تر از برخورد با مشکلاتی مانند جنگ است. قانون بین المللی در گذشته ترکیبی از معاهده ها، موافقت نامه ها، قرارداد ها و میثاق ها بود. با افزایش تجارت بین کشور ها، ایجاد نظم در موضوعات تجاری از اهمیت افزاینده ای برخوردار شد. در حالی که در ابتدا این قوانین فقط روابط بین بین دولت های گونگون را در نظر داشت، گسترش قوانین جدیداین عقیده که فقط حکومت ها می توانند موضوع قانون بین المللی باشند را رد کرد.

هم زمان با گسترش قانون بین المللی در قرن بیستم، سازمان های قضایی بین المللی به ایجاد قانون بین المللی جدید کمک کردند. این سازمان ها عبارتند از دادگاه دائم داوری بین المللی  که با توجه به بند هفت اساسنامه سازمان ملل متحد در ۱۹۴۶ ایجاد شد و در واقع بازوی قضایی سازمان ملل محسوب میشود و کمیسیون حقوق بین الملل و که ایالات متحده آن را در ۱۹۴۷ تاسیس کرد.اختلافات ایجاد شده بین کشور ها موضوع حقوق عمومی بین المللی است که به دیوان داوری بین المللی لاهه که غالبا آن را دادگاه جهانی می نامند، ارجاع میشود.بند ۳۸ قانون دیوان داوری بین المللی منابع حقوق عمومی بین المللی را مشخص میکند. این دیوان که وظیفه آن تصمیم گیری بر اساس حقوق بین المللی است، با استناد چهار منبع به دعاوی رسیدگی میکند. این منابع عبارتند از

  • موافقت نامه های بین المللی عمومی یا خصوصی
  • قوانین عرفی بین المللی
  • اصول عمومی قانون
  • تصمیمات قضایی و نظریات بالاترین کارشناسان ملل گوناگون

محیط نظارتی بازاریابی جهانی

محیط نظارتی بازاریابی جهانیشامل موسسات متعدد دولتی و غیر دولتی است که قانون را اجرا یا خط مشی هایی را برای فغالیت های شرکت ها تعیین میکند

. این موسسات به موضوعات متعدد بازاریابی از جمله کنترل قیمت ها، ارزیابی صادرات و واردات، فعالیت های تجاری برچسب زنی، مقررات مواد غذایی و دارویی، شرایط اشتغال، چانه زنی دسته جمعی، محتوای تبلیغات، فعالیت های رقابتی، و مانند این ها توجه میکنند.

در اغلب کشورهت نفوذ موسسات نظارتی بسیار بالا بوده و لذا درک و فهم فعالیت های آن ها برای حفاظت از منابع شرکت و اجرای برنامه های جدید ضروری است. مدیران بسیاری از شرکت های جهانی به این باور رسیده اند که باید لابی هایی داشته باشند تا بتوانند از منافع آن ها دفاع کنند. برای مثال در اوایل دهه ۹۰ میلادی، شرکت های مک دونالد، نایکی و تویوتا فاقد نماینده در بروکسل بودند. امروزه هر یک از این شرکت ها چندین نماینده در کمیسیون اروپایی دارند تا از منافع آن ها دفاع کنند. در مجموع، اکنون حدود ۱۵ هزار لابی در بروکسل حضور ارند تا از منافع ۱۴۰۰ شرکت و سازمان غیر انتفایی در سطح جهان دفاع کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا