اخبار

افزایش ۵۰ درصدی صادرات غیر نفتی نسبت به سال گذشته

در دوره هفت ماهه نخست سال 99 صادرات غیر نفتی ایران بیش از 18 میلیارد دلار بوده است

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت گفت: در هفت ماهه سال ۱۳۹۹ صادرات غیر نفتی ایران حدود ۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده که نشان می دهد از مهرماه این روند افزایشی بوده است.

صادرات غیر نفتی در مدت ۷ ماهه ابتدای سال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بر اساس آمارهای گمرک ایران در هفت ماهه سال ۱۳۹۹ صادرات غیر نفتی ایران حدود ۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده که نشان می‌دهد صادرات غیر نفتی کشور از مهر ماه سال جاری در مسیر افزایشی قرار گرفته است.

وی با اشاره به مشکلات سال جاری برای صادرکنندگان افزود: بررسی این آمار نشان می‌دهد علیرغم تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در سطح بین المللی ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین مشکلات و موانع مربوط به تحریم‌های آمریکا علیه کشور، صادرات غیر نفتی ایران طی ماه مهر سال ۹۹ در مسیر افزایشی قرار گرفته است.

فرزاد پیلتن در ادامه آمار صادرات مهر ماه را اینطور گزارش داد: صادرات ۴ میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلاری مهرماه سال ۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۳ میلیارد و ۱۴۹ میلیون دلار بود، افزایش ۴۸ درصدی را تجربه کرده و همچنین میزان صادرات غیر نفتی کشور در مدت مذکور نسبت به ماه پیش از خود، یعنی شهریور سال جاری، افزایش حدود ۲ میلیارد دلاری داشته است.

کشور های هدف صادراتی ایران

پیلتن در خصوص مقاصد صادراتی ایران در این برهه زمانی گفت: بررسی دقیق‌تر آمارهای اعلام شده نشان می‌دهد از مجموع صادرات مذکور در ۷ ماهه سال ۱۳۹۹ حدود ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، حدود ۹۰ درصد از کل صادرات کشور، از ایران به ۲۰ کشور اول هدف صادراتی صورت گرفته است که در این فهرست کشورهای عراق، چین و امارات در رتبه‌های اول تا سوم و کشورهای قطر، قزاقستان و میانمار در رتبه‌های ۱۸ تا ۲۰ قرار گرفته اند.

صادرات غیر نفتی ایران به کشور های عربی

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی همچنین در این مورد افزود: بررسی فهرست ۲۰ کشور اول هدف صادرات ایران بیانگر آن است که ۶ کشور عربی شامل عراق با حدود ۴.۹ میلیارد دلار رتبه اول، امارات با حدود ۲.۲ میلیارد دلار پس از چین در رتبه سوم، عمان با ۱۹۰ میلیون دلار بعد از کشورهای ترکیه، افغانستان، پاکستان، اندونزی، روسیه، آذربایجان، تایلند در رتبه ۱۲، کویت با ۸۶ میلیون دلار پس از آلمان، ارمنستان و ونزوئلا در رتبه ۱۶، سوریه با ۷۷ میلیون دلار رتبه ۱۷ و قطر با ۷۶ میلیون دلار قبل از قزاقستان و میانمار در رتبه ۱۸ جزو این فهرست قرار دارند.

پیلتن گفت: صادرات ایران به کشورهای عربی مذکور از مجموع ۱۷ میلیارد دلار صادرات به ۲۰ کشور اول هدف صادراتی، حدود ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.

وی افزود: سایر کشورهای عربی مانند عربستان، بحرین و یمن، از حوزه خلیج فارس، و اردن و لبنان، از حوزه خاورمیانه، در فهرست ۲۰ کشور اول صادراتی ایران طی مدت یاد شده قرار نگرفته اند.

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی در ادامه عنوان کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته با توجه به آمارها، طی هفت ماهه سال جاری کشورهای عربی در میان ۱۵ کشور همسایه ایران از جایگاه بهتری برخوردار بوده اند، به نحوی که از مجموع ۱۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به کشورهای فوق حدود ۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار آن به کشورهای عربی همسایه صادر شده است.

رتبه بندی کشور های عربی همسایه

وی رتبه این مقاصد صادراتی ایران را اینچنین یرشمرد: در فهرست ۲۰ کشور هدف صادراتی ایران، کشورهای عراق و امارات در رتبه‌های اول و دوم، عمان پس از ترکیه، افغانستان، پاکستان، روسیه و آذربایجان، در رتبه ۸ و کویت و قطر پس از ارمنستان در رتبه‌های ۱۰ و ۱۱ و بحرین بعد از قزاقستان و ترکمنستاندر رتبه ۱۴ قرار گرفته اند و عربستان نیز کماکان در رتبه آخر کشورهای همسایه قرار دارد.

پیلتن افزود: از میان کشورهای هدف صادراتی غیر نفتی در مدت مذکور، صادرات به عراق بیشترین رشد را تجربه کرده، به گونه‌ای که در مهرماه با صادرات حدود ۱.۹ میلیارد دلار از ج. ا. ایران به این کشور و توقف روند کاهشی صادرات در این مدت، عراق در رتبه اول بازارهای صادراتی و بالاتر از چین قرار گرفته و نقش مهمی در کاهش شیب منفی صادرات کشور در ۷ ماهه سال ۱۳۹۹ را ایفا نموده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا