بازاریابی

بهترین استراتژی ورود به بازار های جهانی

شراکت استراتژیک از مهمترین استراتژی های ورود به بازار جهانی

انتخاب استراتژی برای ورود به عرصه ی جهانی

در بحث تجزیه و تحلیل داخلی نگاه ها به شرکت معطوف میشود، یعنی به تدابیر و اقداماتی که مدیران شرکت میتوانند تا امکان رقابت موثر آن ها به عنوان یک شرکت بین الملی فراهم گردد. در آغاز این سوال مطرح میشود که شرکت ها چگونه می توانند از طریق توسعه ی عملیات خود در بازار های خارجی سود آوری خود را افزایش دهند و در این رهگذر از چه استراتژی هایی می توانند پیروی کنند. irexportex در این مرحله به طرح دیدگاه های مخالف و موافق این استراتژی ها و عوامل موثر بر انتخاب آن ها می پردازد.

در این مقاله همچنین پیمان های استراتژیک و علل گرایش شرکت ها به پیوستن به این پیمان ها و همکاری با رقبای بین المللی آن ها بررسی می شود . در این زمینه به هزینه ها، منافع و ریسک های نهفته در این پیمان ها هم اشاره میشود. در ادامه ی مقاله به چهارچوبی که در آن استراتژزی های مختلف عملیاتی، بازاریابی، تحقیق و توسعه، نیروی انسانی و همچنین راهبرد های ورود به بازار های خارجی تجزیه و تحلیل می شوند پرداخته خواهد شد.

استراتژی ورود به بازار شرکت جنرال موتورز

اگر بخواهیم این بحث را بهتر تشریح کنیم میتوانیم با مثال بحث جنرال شرکت جنرال موتورز و استراتژی های آن که به عنوان یک مطالعه ی موردی مطرح می شود، پیش برویم.

توسعه ی بین المللی شرکت جنرال موتورز بر پایه ی این باور انجام گرفته که بازار های جدید بیش ترین پتانسیل را برای رشد آینده فراهم می سازند. باید گفت که بسیاری از شرکت های اتومبیل سازی و حتی شرکت های تولیدی در سایر رشته ها هم همین اعتقاد را داشته اند. اگر چه شرکت جنرال موتورز قبل تر هم چندین عملیات تولیدی در خارج دایر کرده است اما دیدگاه یا گرایش جهانی شدن در این شرکت و به ویژه در رابطه با تاسیسات منطقه ی دیترویت موضوع جدیدی محسوب می شود. مدیریت این موسسه ی بزرگ صنعتی دریافته است که اگر قصد دارد در بازار های جدید به صورت موفقیت به رقابت بپردازدنمی تواند تنها به انتقال تکنولوژی قدیمی یا از دور خارج شده به مناطق دیگر اکتفا نماید. بلکه باید یک شرکت یکپارچه ی جهانی ایجاد کند که بر پایه ی امتیازات یا مزیت های رقابتی شکل گرفته باشد.

در این حالت می تواند به طراحی و ارایه سیستم های پیشرفته تولید و اتومبیل های جهانی اقدام کند. در عین حال منافع اقتصادی ناشی از این روند یعنی گرایش به سوی یکپارچگی عملیات جهانی جنرال موتورز برخی نگرانی ها را در واحد ها یا تاسیسات اروپایی این شرکت ایجاد کرده است. آن ها نگرانند که نتوانند به نیاز های داخلی به خوبی پاسخ گویند. بایدگفت که این مشکل تنها مربوط به شرکت جنرال موتورز نیست بلکه بسیاری دیگر از شرکت های چند ملیتی هم تلاش می کنند تا یک تعادل مناسب بین عملیات یکپارچه ی جهانی و عملکرد در بازار داخلی به وجود آوردند.

شراکت استراتژیک در قلمرو جهانی

در مباحث بازاریابی بین الملل  از گزینه های مختلفی مانند صادرات کالا، اعطای امتیاز تولید، فعالیت های مشترک و انواع مالکیت هایی که شرکت ها به طور سنتی برای ورود به بازار یا توسعه عملیات بین الملل خود از آن ها استفاده می کنند نام برده می شود. اما تغییراتی که اخیرا در محیط های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و تکنولوژیک شرکت های بین المللی رخ داده است، اهمیت نسبی این استراتژی ها را تغییر داده است. موانع تجاری کاهش یافته یا از میان رفته است، بازار ها جهانی شده، نیاز ها و خواسته های مصرف کنندگان به هم نزدیک شده، سیکل عمر مصرفی کالا ها، کوتاه تر شده، تکنولوژی های ارتباطی پیشرفته به وجود آمده و روند های جدیدی در بازارهای بین المللی به وجود آمده است.

اگرچه این تحولات فرصت های بازاریابی ارزشمندی را فراهم نموده است اما نکات بسیار مهم استراتژیک را برای سازمان های جهانی و چالش های مهمی را نیز برای بازاریاب جهانی مطرح ساخته است. این استراتژی ها باید همراه انواع متنوعی از همکاری های تجاری شکل گیرد. همکاری ها در چهارچوب شیوه های سنتی مانند فعالیت مشترک یا joint venture  شکل های جدیدی به خود می گیرند و بازیگران جدیدی را وارد عرصه ی بازرگانی جهانی می نمایند.

در مقاله بعدی مرکز مشاوره صادرات و واردات irexportex به این که چرا یک شرکت جهانی یا ملی باید به دنبال همکاری با فعالیت مشترک با شرکت های دیگر اعم از محلی و یا خارجی باشد می پردازد و ماهیت شراکت استراتژیک بین المللی (جهانی) را به عنوان یک استراتژی ورود به بازار های جهانی بررسی می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا