بازاریابی

هزینه تبلیغات جهانی و ابزارهای رسانه ای

هزینه تبلیغات بین المللی و تصمیمات رسانه ای از مهمترین بخش های برنامه بازاریابی هر شرکت است.

مقایسه هزینه تبلیغات جهانی در کشور ها

هزینه سالیانه تبلیغات در ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری است. هزینه تبلیغات در ایالات متحده در سال ۲۰۰۵ بالغ بر ۱۴۳ میلیارد دلار بود در همین سال هزینه تبلیغات در ژاپن که دومین بازار تبلیغاتی جهان است، حدود ۵۰ میلیارد دلار بود. علاوه بر این بالاترین هزینه ی سرانه ی تبلیغات متعلق به کشور های پیشرفته است. با این حال بیشتر رشد جاری هزینه های تبلیغاتی تا یک سوم در کشور های نوظهور مانند برزیل، روسیه، هند و چین دیده می شود. روسیه به تنهایی بازار تبلیغاتی پنج میلیارد دلاری است و هزینه تبلیغات آن هر ساله حدود ۳۰ درصد افزایش می یابد. در حالی که این رشد تبلیغات در ایالات متحده و اروپا ۴ تا ۵ درصد است.

هزینه تبلیغات در تلویزیون و جایگاه آن

تلویزیون در سطح جهان رسانه ی اول تبلیغاتی، با هزینه ی تخمینی ۱۷۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ بوده است. با این حال الگو های هزینه ی رسانه ها بین کشور های گوناگون متفاوت است. مثلا تلویزیون اولین رسانه در ایالات متحده و ژاپن است، در حالی که در آلمان، روزنامه رسانه ی اول و تلویزیون رسانه ی دوم است.

تلویزیون در بازار آمریکای لاتین نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. هزینه تبلیغات در برزیل حدود سه برابر روزنامه است. دسترسی به رسانه ها و شرایط خرید نیز در کشور های گوناگون فرق می کند. در مکزیک تبلیغ کننده ای که می تواند برای یک صفحه ی کامل پرداخت کند، ممکن است شش ماه در نوبت باقی بماند. در بعضی از کشور ها به ویژه کشور هایی که رسانه الکترونیک در دست دولت است، رادیو تلویزیون فقط می توانند تعداد محدودی پیام تبلیغاتی پخش کنند. در عربستان تا قبل از ماه می ۱۹۸۶، هیچ گونه آگهی بازرگانی تلویزیونی مجاز نبود و در حال حاضر نیز با محدودیت های فراوانی رو به روست.

تصمیم گیری درباره رسانه ها

همان گونه که آمار ها نشان می دهند، تبلیغات رادیویی در مقایسه با تبلیغات چاپی و تلویزیونی از اهمیت کمتری برخوردار است. با این حال در کشور هایی که بودجه های تبلیغاتی محدود است، رسایی گسترده ی رادیو می تواند ابزار ارزان قیمتی را برای ارتباط با بازار های بزرگ مصرف کننده نهایی در دسترس قرار دهد. علاوه بر این، رادیو در کشور هایی که نرخ باسوادی پایین است ممکن است اثر بخش باشد.

همانگونه که پیشتر گفته شد، ملاحظات فرهنگی غالبا بر روش عرضه ی پیام های تبلیغاتی اثر می گذارد. اخیرا مطالعه ای درباره ی مقایسه ی محتوای تبلیغات مجلات در ایالات متحده و کشور های عربی انجام شده و به نتایج زیر رسیده است:

  • در آگهی های مجلات کشور های عربی، مردم کمتر به تصویر کشیده می شوند. زنانی که در آگهی های مجلات کشور های عربی ظاهر می شوند، لباس های بلند می پوشند و حضور آن ها معمولا با محصول تبلیغ شده مرتبط است.
  • در ایالات متحده، آگهی ها محتوای اطلاعاتی بیشتری دارند. در مقابل، اختصار، ویژگی مثبت آگهی ها در کشور های عربی است.
  • در ایالات متحده، آگهی ها اطلاعات بیشتری درباره قیمت به دست می دهند و احتمال بیشتری وجود دارد که آگهی های کشور های عربی جاذبه هایی مقایسه ای داشته باشند.

نقش روابط عمومی در ارتباطات بازاریابی جهانی

روابط عمومی مانند تبلیغات، یکی از چهار متغیر آمیخته ی فعالیت های تشویقی و ترغیبی است. یکی از وظایف کارشناسان روابط عمومی، ایجاد حسن شهرت و معروفیت شرکت است. بنا به تعریف معروفیت عبارت است از ایجاد ارتباطات در حوزه ی شرکت یا محصول آن که بابت آن پولی پرداخت نمی شود.

برای مثال برخی شرکت ها مانند نایکی با اتهام ایجاد شرایط سخت کاریبرای کارکنان در کارخانه های مقاطعه کاران فرعی خود در کشور های در حال توسعه، برای خود شهرت منفی فرا.انی ایجاد کرده اند. امروزه، روابط عمومی نایکی تلاش می کند تا با اعلام این نکته که شرکت در رشد اقتصادی هر کشوری که محصولات خود را در آن تولید می کند نقش مثبتی را ایفا می کند، با این انتقاد ها مواجه شود.

فعالیت واحد های روابط عمومی حرفه ای بین المللی فراتر از روابط رسانه هاست. با افزایش فعالیت شرکت ها در بازاریابی جهانی و تداوم جهانی شدن صنایع، مدیریت شرکت ها ارزش و اهمیت روابط عمومی بین المللی را بیشتر درک میکنند. بنا بر یکی از یافته های اخیر در سطح بین المللی، هزینه ی روابط عمومی ها هر ساله به طور متوسط ۲۰ درصد رشد میکند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا